דף הבית > מתכונים >מתכונים לשבועות
 
סלטים
מרקים
בשרי
חג שבועות
מתכוני קיץ
מתכונים לחורף
מתכונים לראש השנה
מתכונים לחנוכה
מתכונים לסוכות
מתכונים לפורים
 

 

  עוגת הגבינה של יהודית  
  פשטידת ברוקולי או כרובית(פרווה)  
  פשטידת פצפוצי אורז עם גבינה/ טונה - 8 מנות  
  תבשיל פלפלים ובצלים בנוסח סיני  
  לזניה (כל המתכון 1300 קל' ל-10 מנות)  
 

 

עוגת הגבינה של יהודית

מרכיבים

2 קופסאות גבינה % 5 שומן,
יוגורט או מעדן דיאט וניל,
1 קופסת גבינה % 1/2 שומן,
4 ביצים, 4 כפות קורנפלור
חצי חבילת אינסטנט פודינג לייט,
חצי כוס סוכר,
קליפת לימון

הוראות הכנה

להקציף את החלבונים עם הסוכר. לערבב את יתר החומרים בנפרד. לאחד את שתי התערובות. לאפות החום בינוני 40 דק' או עד שמשחים.

הערות:

  • אם אוהבים יותר מתוק ניתן להוסיף 3 שקיות ממתיק או שווה ערך לרבע כוס סוכר.
  • כל העוגה 1400 קלוריות. 16 פרוסות, כל פרוסה= 85 קלוריות.

    בהצלחה וחג שבועות טעים !

     

  •  
       

     
    פשטידת ברוקולי או כרובית(פרווה)

    מרכיבים

    שקית ברוקולי או כרובית קפואה
    2 ביצים
    2 כפות מיונז קל
    קצת פלפל ותבלינים לפי הצורך
    כף גדולה של אבקת מרק בצל


    הוראות הכנה

    להפשיר את הירקות ולסנן מנוזלים,לחתוך לחתיכות בינוניות. לערבב את כל החומרים ולאפות בחום בינוני. עד להשחמה.

    הערה: כל הפשטידה מכילה 160 קלוריות, שהם 2 מנות חלבון וחצי מנת שומן.


    בהצלחה וחג שבועות טעים !


     
       

     

     

    פשטידת פצפוצי אורז עם גבינה/ טונה - 8 מנות

    מרכיבים

    3 כוסות פצפוצי אורז
    3 ביצים
    1 קוטג % 5 שומן +1 קוטג' 1/2% או שתי קופסאות טונה במים
    30 גרם מרגרינה לייט
    1 שקית מרק 10 בצל או כף אבקת מרק בצל
    קורט מלח, קורט פלפל
    1 כפית אבקת אפיה


    הוראות הכנה

    מערבבים את כל החומרים בקערה, אופים בתבנית משומנת בתרסיס שמן, ב-180 מעלות, 20 דקות בתנור שחומם מראש.

    הערה: כל הפשטידה 1200 קלוריות. כל מנה 1 פחמימה + 1 חלבון קטן.


    בהצלחה וחג שבועות טעים !


     
       

     
     
    תבשיל פלפלים ובצלים בנוסח סיני

    מרכיבים

    3 בצלים קלופים ופרוסים דק,
    1 פלפל אדום, -
    1 פלפל ירוק, -
    1 פלפל צהוב פרוס.
    2 כפיות שמן,
    2 כפות רוטב סויה,
    1/2 כפית סוכר,
    מלח ופלפל לפי הטעם.


    הוראות הכנה

    מחממים את השמן במחבת גדולה (עדיף ווק) מוסיפים את הבצלים והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב. מוסיפים רוטב סויה, סוכר מלח ופלפל, מטגנים עוד מספר דקות, מתקנים את התיבול, מגישים חם בתוספת אורז.

    הערה: 4 מנות – כל מנה 30 קלוריות.


    בהצלחה וחג שבועות טעים !


     
       

     
     
    לזניה (כל המתכון 1300 קל' ל-10 מנות)

    מרכיבים

    2 ביצים,
    2 קוטג' חצי אחוז,
    100 גרם גבינה צהובה מגוררת 9% שומן,
    8 עלי לזניה

    מרכיבים לרוטב

    1 קופסת רסק עגבניות קטנה,
    1 בצל קטן חתוך לקוביות,
    כ-100 גר' פטריות חתוכות,
    1/2 כפית בזיליקום,
    1/2 כפית אורגנו,
    3 שיני שום כתושות,
    מלח ופלפל לפי הטעם.


    הוראות הכנה

    ערבבו את הביצים, הוסיפו את הקוטג' והתבלינים. שמנו תבנית בתרסיס שמן, הניחו ארבעה עלי לזניה על תחתית התבנית (אין צורך בבישול מוקדם), מעליהם מחצית מתערובת הקוטג' והביצים, מעליהם מחצית מהרוטב, ומעליו שכבת עלי לזניה נוספת, מעליה את המחצית השנייה של תערובת הקוטג' והביצים, מעליו את המחצית השנייה של הרוטב ומעל הכול את הגבינה הצהובה. לאפות בחום בינוני עד שהלזניה משחימה.


    בהצלחה וחג שבועות טעים!


     
       

       
     
      copyright 2008  
     
    contact success story recipe group system about home shopping home about system group recipe success story contact shopping