home
  דף הבית > מתכונים > בקר
מתכונים
סלטים
מרקים
בשרי
חג שבועות
מתכוני קיץ
מתכונים לחורף
מתכונים לראש השנה
מתכונים לחנוכה
מתכונים לסוכות
מתכונים לפורים

 

 

 

 
  סטייק פרגית בבצל ובפפריקה  
  צלי בקר בירקות  
  עוף בנוסח צרפתי  
  עוף בלימון ותפוזים  

 

 

סטייק פרגית בבצל ובפפריקה
מרכיבים:


4 סטייקים מפרגית, כל אחד במשקל 200 גרם או סטייקים קטנים יותר ורבים יותר,
4 כפיות פפריקה מתוקה,
מלח ים לפי הטעם,
קליפות לימון המטחנה(להשיג בסופרים),
מלח רגיל לפי הטעם,
4 בצלים,
2 כפות שמן.

 

הוראות הכנה:


מורחים את הפרגיות בפפריקה מתוקה. בוזקים עליהם בעזרת מטחנה קליפות לימון, מוסיפים מעט מלח. כדאי להשהות את הסטייקים במקרר כמה שעות. פורסים את הבצלים לפרוסות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצלים עד לגוון זהוב. צולים את הסטייקים במחבת עם הבצלים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהם מלבינים. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים את הסטייקים עם הבצלים.


בהצלחה!


 
   

 

צלי בקר בירקות
מרכיבים:


1 ק”ג בשר בקר רזה חתוך לקוביות. (חלקים מספר 4, 5, 6 או 10)
למשרב: רבע כוס יין אדום
2 כפיות קמח תפוח אדמה
כף שמן זית
3 בצלים ירוקים (החלק הלבן)
3 גזרים גדולים פרוסים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 כוסות פטריות שלמות (מקופסא או טריות)
מלח, פלפל ושתי כוסות מרק צח.

 

הוראות הכנה:


1. מערבים את חומר המשרה.
2. משרים את הבשר במשרה במקרר, למשך 3 שעות.
3. מחממים שמן בסיר, כאשר השמן חם מוסיפים גזר, פלפל ובצל ירוק. מבשלים מספר דקות.
4. מוסיפים את הבשר עם המשרה לירקות ומתבלים.
5. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כשעה, עד שהבשר מתרכך.
6. מוסיפים לקראת סוף הבישול טת הפטריות ומבשלים 1 דקות נוספות.


בהצלחה!


 
   

 

 
עוף בנוסח צרפתי
מרכיבים:


8 ירכי עוף (ללא עור)
2 כפות שמן זית
3 כרישות (החלק הלבן) קצוצות
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום כתושות
2 סלסלות פטריות שמפניון קצוצות
1 כוס מים רותחים
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
כוס יין אדום ויבש

הוראות הכנה:


1. מטגנים את העוף בשמן מחומם.
2. מוציאים את העוף מהמחבט ומוסיפים את הכרישות, הבצלים והפטריות.
3. מקפיצים מספר דקות ומניחים מעל הירקות את ירכי העוף.
4. מוסיפים מים רותחים, אבקת מרק וכוס יין.
5. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.
במידה וחסר רוטב להוסיף מים.


בהצלחה!

 
 
   

 

עוף בלימון ותפוזים

מרכיבים:


כרעיים כמספר הסועדים
כפית חרדל
כפית דבש
שתי עגבניות מרוסקות
כף שמן
מלח ופלפל

הוראות הכנה:


1. לערבב את כל החומרים יחד.
2. למרוח את הכרעיים ברוטב.
3. לפזר פלחי תפוז ופלחי לימון ולכסות בנייר אלומניום.
4. להניס לתנור בחום בינוני גוהה (200 מעלות) ל 40 דקות.
5. להרטיב את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית.
6. להוציא את הנייר אלומניום ולאפות עד להשחמה.

בהצלחה!

 

   

   
 
  copyright 2008  
 
contact success story recipe group system about shopping homeabout system group recipe success story contact shopping