דף הבית > מתכונים > סלטים
 
סלטים
מרקים
בשרי
חג שבועות
מתכוני קיץ
מתכונים לחורף
מתכונים לראש השנה
מתכונים לחנוכה
מתכונים לסוכות
מתכונים לפורים
 

 

  סלט גמבה  
  סלט חצילים במיונז  
  סלט לבבות דקל וקולורבי  
  פטריות שמפיניון ועירית קצוצה  
  סלט קולרבי מעניין וטעים  
  רוטב פסטו  
  סלט חצילים  
  סלט סיני  
  ממרח פלפלים  
  סלט סלק אדום  
  גזר מרוקאי  
  סלט קולורבי צנון ולפת  
 

 

סלט גמבה

מרכיבים

500 גר' גמבות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי פטרוסלינון קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 אגוז מוסקט
3 כפות שמן

הוראות הכנה

שמים את הגמבות והבצל בקערה מתאימה למיקרוגל ומכסים ומבשלים 20 דקות ומערבבים באמצע, כשהירקות מוכנים מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים.
גיוונים – מומלץ להוסיף כוס פטריות משומרות חתוכים לפרוסות, ניתן לגוון עם שמיר קצוץ במקום פטרוזיליה

בהצלחה!

 

 
   

 
סלט חצילים במיונז

מרכיבים

1 חציל
1/2 כפית מלח
2 שיני שום
1 כף מיץ לימון
1/4 כוס מיונז דל קלוריות.


הוראות הכנה

1. שוטפים את החציל ומסירים את הקצוות, מנקבים אותו בעזרת מזלג, מניחים בכלי מתאים ומכסים, מבשלים במיקרוגל 13 דקות.
2. חותכים חריץ לאורך החציל בעזרת כף, מוציאים את תוכן החציל מהציפה לתוך מסננת.
3. בוזקים מעט מלח ומניחים לכמה דקות כדי שהנוזלים יצאו מהחציל.
4. מרסקים במעבד מזון את החצילים עם המלח, מיונז, שום, מיץ לימון (וסחוג אם רוצים).
5. ניתן להכין כמות חצילים גדולה ולהקפיא אותם לאחר מעיכתם.
6. אפשר לחרוך את החציל מס' דקות על האש ולהמשיך במיקרוגל וכך נקבל טעם שרוף


בהצלחה!


 
   

 

 

סלט לבבות דקל וקולורבי

מרכיבים

2 כוסות קולורבי חתוכים בצורת גפרורים שמנים
קופסת לבות דקל פרוסים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
כף שמן
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל


הוראות הכנה

לערבב את כל החומרים ולהגיש קר.

הערה: מתכון זה מוצלח גם בלי לבבות דקל.


בהצלחה!


 
   

 
 
פטריות שמפיניון ועירית קצוצה

מרכיבים

1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות (לא מקופסה)
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
1/2 פלפל כתום
1/3 חבילת עירית קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח


הוראות הכנה

חותכים את הפטריות לאורך ואת הפלפלים לרצועות דקות וארוכות. מערבבים היטב את הירקות עם שאר החומרים ומגישים מיד. ניתן להחליף את העירית בבצל ירוק.


בהצלחה!


 
   

 
 
סלט קולרבי מעניין וטעים

מרכיבים

1 קולרבי בינוני
1 גבעול סלרי
1 תפוח עץ גרנד
1/2 כוס מיץ תפוזים דיאט
1/2 תפוז חתוך לחתיכות קטנות
1/3 כוס מיץ לימון


הוראות הכנה

חותכים את הקולרבי והתפוח לגפרורים דקים , ואת הסלרי לטבעות דקות, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. כשאין תפוזים ניתן להמיר את התפוזים בכפית סוכר. מומלץ להגיש מספר שעות לאחר ההכנה לספיגת הטעמים.


בהצלחה!


 
   

 
 
פטריות שמפיניון ועירית קצוצה

מרכיבים

1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות (לא מקופסה)
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
1/2 פלפל כתום
1/3 חבילת עירית קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח


הוראות הכנה

חותכים את הפטריות לאורך ואת הפלפלים לרצועות דקות וארוכות. מערבבים היטב את הירקות עם שאר החומרים ומגישים מיד. ניתן להחליף את העירית בבצל ירוק.


בהצלחה!


 
   

 
 
רוטב פסטו- של זהבה –כל הרוטב 9 מנות שומן

מרכיבים

3 חבילות בזיליקום (רק עלים וגבעולים עדינים)
1 לימון קלוף חתוך לקוביות, חצי ראש שום, 2 כפות טחינה גולמית, כף שמן זית, פלפל שחור, מלח.


הוראות הכנה

לטחון ולחלק למנות- נשמר יפה בהקפאה.


בהצלחה!


 
   

 
 
סלט חצילים –כל הסלט 4 מנות שומן

מרכיבים

4 חצילים קלופים למחצה, 5 בצלים, 4 אגוזי מלך, כף שמן זית, כפית חומץ, פלפל שחור ומלח.


הוראות הכנה

לפרוס החצילים ולהניחם על גבי נייר אפיה בתנור ולאפות אותם עד שישחימו. לטגן הבצל עם כף שמן וכף מים עד שיזהיב.
לטחון החצילים, הבצל המטוגן ושאר החומרים למחית. ניתן להוסיף גם קישואים אפויים.


בהצלחה!


 
   

 
 
סלט סיני- מעניין –כל הסלט 60 קלוריות

מרכיבים

סלסילת פטריות טריות, קישואים מגורדים לאורכם, 2 שיני שום, חופן כוסברה, כף לימון, כף חומץ, כפית רוטב סויה, כפית שמן זית, מלח, פלפל שחור וכפית סוכר או דבש.


בתיאבון רב!


 
   

 
 
ממרח פלפלים - כל הסלט 3 מנות שומן

הוראות הכנה

לטחון במג'ימיקס פלפלים אדומים.
להכניס לסיר ולאדות הנוזלים על אש נמוכה.
בתום האידוי להוסיף מלח, פלפל שחור, פפריקה, כף שמן ושום כתוש. (ניתן להוסיף פלפל חריף למי שאוהב).


בתיאבון רב!


 
   

 
 
סלט סלק אדום - כל הסלט 3 מנות שומן

הוראות הכנה

לגרד במג'ימיקס סלק אדום חי.
להכניס לסיר עם כף שמן זית ולאדות.


בתיאבון רב!


 
   

 
 
גזר מרוקאי - כל הסלט 3 מנות שומן

מרכיבים

4 גזר, 1/2 כפית מלח, 1 כף שמן זית, 1כפית כמון, 1/2כפית פפריקה מתוקה או חריפה 4 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה, חופן פטרוזיליה קצוצה - לא חובה


הוראות הכנה

להכניס את הגזר השלם (עדיף עם הקליפה ) לסיר ולכסות במים בערך 5 ס"מ מעל גובה הגזר, לכסות ולבשל בלהבה בינונית בערך 20 דקות ,הגזר צריך להיות רך אבל לא מאוד.
לאחר הבישול מוציאים את הגזר מהמים ומחכים שהתקרר .
חותכים את הגזר לטבעות מעט עבות (חצי ס"מ), מוסיפים את כל שאר החומרים, ומערבבים היטב. להוסיף חומץ, לימון, מלח, פלפל שחור ושום.


בתיאבון רב!


 
   

 
 
סלט קולורבי צנון ולפת – כל הסלט 2 מנות שומן

מרכיבים

1 קולרבי,1 צנון, 1לפת, 2 כפיות שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל


הוראות הכנה

קלפו את הירקות, גרדו במגרדת גסה, או חתכו לגפרורים. תבלו בפלפל,שמן ובמיץ לימון, ערבבו והגישי קר.


בתיאבון רב!


 
   
   
 
  © כל הזכויות שמורות למיכל פתל 2008-2010, עוצב וקודד ע"י רחל מזרחי, תחזוקה שוטפת ע"י אוראל אלימלך.  
 
contact success story recipe group system about home shopping home about system group recipe success story contact shopping