דף הבית > מתכונים > מתכונים לראש השנה
 
סלטים
מרקים
בשרי
מתכונים לשבועות
מתכוני קיץ
מתכונים לחורף
מתכונים לראש השנה
מתכונים לחנוכה
מתכונים לסוכות
מתכונים לפורים
 

 

  סלט גזר מתוק  
  סלט כרוב וינזדור  
  שוקי עוף אפויות בציפוי סויה ושומשום ( 8 מנות- כל מנה 220 קל')  
  עוגת דבש ( 20 מנות, 110 קלוריות כל מנה)  
  צימס (8 מנות, 110 קלוריות למנה)  
  דג סלומון בעשבי תיבול  
  עוף בתפוחים – 6 מנות- כל מנה מנת חלבון גדולה + מנת פרי  
  פשטידת קישואים כל הפשטידה 350 קלוריות  
  צלי בקר בירקות (6 מנות, 330 קלוריות למנה)  
 

 

סלט גזר מתוק- טוב כקינוח וכחטיף בין הארוחות

6-7 גזרים מגוררים, להוסיף מיץ מ2 תפוזים או מיץ תפוזים דיאט ומיץ מלימון שלם, ממתיק מקביל ל4 כפיות סוכר ומעט קינמון. מערבבים ומקררים היטב.

 

 
   

 
סלט כרוב וינזדור

מרכיבים

ראש כרוב לבן חתוך לרצועות דקות, 1 בצל ירוק קצוץ,1 מלפפון פרוס,2-3 צנוניות קטנות פרוסות, 1 תפוח עץ חמוץ,מקולף ומגורר גס.

לרוטב:

2 כפיות מיץ לימון,2 כפיות מים, חצי כפית חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה

מערבבים הכל יחד ויוצקים על הסלט. מקררים


 
   

 
שוקי עוף אפויות בציפוי סויה ושומשום ( 8 מנות- כל מנה 220 קל')

מרכיבים

16 שוקי עוף ללא עור

להשריה:

כוס רוטב סויה, 2 כפות יין 1 כף חומץ בן יין, 1 כף שומשום קלוי, 1 כף דבש קל, 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר, כפית שומשום

הוראות הכנה

בקערה שטוחה מערבבים את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים את שוקי העוף והופכים לכיסוי אחיד. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר. מדי פעם הופכים.
בתבנית חסינת אש שוטחים את העוף עם המשרה בשכבה אחת.
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. הופכים במהלך האפייה, להשחמה אחידה. אפשר להכין בגריל.


 
   

 
עוגת דבש ( 20 מנות, 110 קלוריות כל מנה)

מרכיבים

5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים, חצי כוס סוכר, 3/4 כוס דבש, 2כפות שמן קנולה, מחית מ-2 תפוחי עץ גדולים, 1 וחצי כוסות קמח, כפית אבקת אפייה, חצי כפית קפה שחור, כפית קינמון רבע כפית ציפורן חומרים לסירופ: כף מיץ לימון, 3 כפות סוכר, 3 כפות מים

הוראות הכנה

-מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה
-מערבבים בקערה נפרדת חלמונים עם הדבש, השמן, מחית תפוחי העץ, התבלינים והקפה ומערבבים .
-מקפלים את הקצף עם תערובת החלמונים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומרבבים בעדינות
-אופים את העוגה בחום בינוני כ-40 דקות ומצננים
-מרתיחים בסיר את כל חומרי הסירופ ויוצקים על העוגה המצוננת.


 
   

 
צימס (8 מנות, 110 קלוריות למנה)

מרכיבים

2 כוסות דלעת קלופות וחתוכות לקוביות, 4 גזרים גדולים פרוסים או גזר גמדי,חצי כוס משמש מיובש חתוך, חצי כוס שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים, כוס מיץ תפוזים, 3 כפות דבש

הוראות הכנה

-מערבבים את הדלעת, גזר ופירות יבשים ומניחים בתבנית אפייה שטוחה
-מפזרים את הדבש מעל ואחר כך את מיץ התפוזים
-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בחום בינוני נמוך כ-90 דקות. אפשר גם לבשל על אש נמוכה.


 
   

 
דג סלומון בעשבי תיבול

מרכיבים

1 דג סלומון פילה, עירית טרייה, רוזמרין טרי, שמן זית, שום כתוש, פלפל שחור או לבן.

הוראות הכנה

לשטוף את הדג היטב, לנקות את הקשקשים (לא להוריד את העור) להשרות בלימון ומלח כחצי שעה. לשטוף.
לקצץ עירית ורוזמרין, לערבב עם שאר החומרים, למרוח על הדג בחלק הכתום בלבד. לעטוף בנייר כסף (לסגור לגמרי) ולחורר את הנייר מעט בעזרת מזלג (להוצאת האדים), להניח בתבנית פיירקס ולאפות כ 40 דקות.


 
   

 
עוף בתפוחים – 6 מנות- כל מנה מנת חלבון גדולה + מנת פרי

מרכיבים

חבילת בצל ירוק, 4 תפוחי עץ גרנד, 1/3 כוס רכז תפוחים, פלפל שחור, 1 כף אבקת מרק, 1/4 כוס מים., 6 חתיכות של ירכי עוף

הוראות הכנה

לחתוך את הבצל לחתיכות באורך של 3 ס"מ, להניח בסיר שטוח, לקלף את התפוחים, לפרוס לפרוסות ולהניח מחצית מהכמות מעל הבצל , לסדר מעל את חתיכות העוף, ומעל העוף להניח את יתרת התפוחים. להוסיף את הרכז, התבלינים והמים ולבשל עד שהעוף מתרכך, ועד לקבלת רוטב סמיך.


 
   

 
פשטידת קישואים כל הפשטידה 350 קלוריות

מרכיבים

1 ק"ג קישואים, 2 קופסאות פטריות משומרות, 2 בצלים, 3 ביצים, 3-4 כפות קמח, אבקת מרק, פלפל שחור.

הוראות הכנה

לגרד את הקישואים בפומפיה גסה, לסחוט ולסנן, לגרד את הבצל, ולהוסיף לקישואים עם שאר החומרים ולאפות בתנור עד להקרשת הפשטידה. (בארוחה חלבית ניתן להוסיף מעט גבינ"צ לייט מעל).


 
   

 
צלי בקר בירקות (6 מנות, 330 קלוריות למנה)

מרכיבים

1 ק"ג בשר בקר רזה חתוך לקוביות (חלקים מספר 4, 5, 6 או 10)

למשרה:

2 כפות רוטב סויה, 1 כף יין אדום, 2 כפיות קורנפלור, 1 כף שמן זית, 3בצלים ירוקים (החלק הלבן), 3 גזרים גדולים פרוסים, 1 פלפל אדום ברצועות, עלי סלרי, 2 כוסות ברוקולי מבושלים, מלח, פלפל, 2 כוסות ציר מרק ירקות

הוראות הכנה

-מערבבים את חומרי המשרה
-משרים את הבשר במשרה, במקרר, למשך 3 שעות
-מחממים שמן בסיר; כאשר השמן חם מוסיפים גזר, פלפל ובצל ירוק ומבשלים מספר דקות
-מוסיפים את הבשר עם המשרה לירקות ומתבלים
-מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כשעה, עד שהבשר מתרכך
-מוסיפים לקראת סוף הבישול את הברוקולי ומבשלים 10 דקות נוספות-לא חובה


 
   

"תכלה שנה ושומניה, תכל שנה והצלחותיה.."

 

   
 
© כל הזכויות שמורות למיכל פתל 2008-2010, עוצב וקודד ע"י רחל מזרחי, תחזוקה שוטפת ע"י אוראל אלימלך.  
about system group contact success story recipe shopping contact success story recipe group system about index shopping